Homenatge de la població d'Albaida amb motiu del 125 Natalici.








De esquerra a dreta: Vicente Ferrero, Membre del Consell Valencià de Cultura; Estefanía Nacher, Regidora de Cultura; Juan José Beneyto, Alcalde d'Albaida; Conchita Segrelles, Filla del Pintor, Bernardo Montagud, Membre de la Real Acadèmia de Sant Carles de València, Juan Carlos Tormo, de la Casa Museu del Pintor Segrelles.

Reportaje de MK Localia TV.

(En castellano). Imagenes: Pablo Sánchez.



Reportatge de TV COMARCAL:




MAGISTRAL CONFERÈNCIA AL VOLTANT DE LA BIOGRAFIA PICTÒRICA DE JOSÉ SEGRELLES PER: BERNARDO MONTAGUD PIERA. Doctor en Ciències Històriques i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Bernardo Montagud Piera, es va doctorar a l'any 1974 amb la tesis dedicada a Segrelles.


Intervenció de la Regidora de cultura, ESTEFANÍA NACHER COLOMER. (imatges cedides per José David Vidal Soler .



Intervenció de JUAN CARLOS TORMO - Casa Museu del Pintor Segrelles - Albaida.



Intervenció de JUAN JOSÉ BENEYTO:En este tall de video de l'homenatge, l'alcalde d'Albaida està referint-se a Fernando Tormo qui des de els seus quatre anys, va estar amb sa Tia Conchita i Segrelles, fins que va morir en 2007 als 56 anys.


A l'esquerra de la imatge Juan José Beneyto i a la dreta, Conchita Segrelles Tormo-Martínez.



Dissabte 27 de març, es celebrava al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Albaida, l'acte d'Homenatge amb motiu del 125 Natalici del Pintor albaidí, José Segrelles que es complia el passat 18 de març, centrant-se amb Na Conchita Segrelles Tormo-Martínez, filla adoptiva del Pintor Segrelles qui ha estat al fornt del Museu, en un primer moment amb el propi artista fins la seua mort en març de 1969, posteriormente acompanyada del seu nebot Fernando Tormo fins que va faltar al juliol del 2007 i des de eixe moment amb els seus nebots Juan Carlos, Vicent i Rosa Tormo.
Amb la col•laboració de la Casa Museu del Pintor a Albaida, es van oferir una sèrie de continguts com la retrospectiva de Segrelles i la seua Casa Museu a la que s'inclouen imatges del tot inèdites des de que es projectaren al NODO amb motiu de la presentació de D. Quixot al Cercle de Belles Arts de Madrid a l'any 1966. També tornarem a veure a Segrelles pintant el Pentecostes acompanyat de la seua filla Conchita, en unes imatges filmades pel seu nebot Fernando Tormo a l'any 1968, per continuar amb imatges relacionades amb visites que han fet honor a la Casa Museu i el seu artista, entre altres, la visita de SS.MM. en març de 2006, la de l'il•lustrador de “El Sr. de los Anillos”, John Howe, o l'últim reportatge emès per Canal 9.
Tot seguit, el Doctor en Ciències Històriques i membre de la Reial Academia de Belles Arts de Sant Carles de València, En Bernardo Montagud Piera, qui es va doctorar al 1974 per la seua tesis dedicada a Segrelles, va oferir una magistral conferència fent un detallat viratge en la vida artística de Segrelles.
Per últim, l'alcalde d'Albaida i la regidora de cultura, li van fer entrega d'una placa commemorativa a Na Conchita Segrelles Tormo. L'acte va comptar amb el suport del Consell Valencià de Cultura amb la presència del seu membre, Vicent Ferrero, escultor, catedràtic de dibuix, doctor en Belles Arts, fidel i incondicional admirador i amic personal del pintor Segrelles.

Entradas populares de este blog

EN PEU DE FESTA Cartells de les Falles d'Alcoi i València.

SEGRELLES EN LA IXª EXPOSICIÓN DE LA LLUM DE LES IMATGES "CAMINS D'ART"

D. QUIJOTE ILUSTRADO POR J. SEGRELLES