LA CASA MUSEU DEL PINTOR SEGRELLES GUARDONAT AMB EL PREMI FER COMARCA

Familiars i col·laboradors de la Casa Museu del Pintor Segrelles amb el PREMI FER COMARCA i Mª Josep Garcia, Presidenta de l'IEVA. * * * * Foto: José David Vidal Soler.

Mª Josep García, Presidenta de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida IEVA, entrega el PREMI FER COMARCA 2001 a la Casa Museu del Pintor Segrelles d'Albaida:



Juan Carlos Tormo, en representació de la Casa Museu del Pintor Segrelles, arreplega el Premi Fer Comarca de l'IEVA:
Intervenció de Josep Penadés, Secretari de l'IEVA, per agrair el Premi en nom de la Casa Museu del Pintor Segrelles:
L'IEVA ATORGA EL PREMI FER COMARCA 2011 A LA CASA MUSEU DEL PINTOR JOSÉ SEGRELLES. Per: J. J. Soler Navarro.

l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA), ha atorgat el Premi Fer Comarca a la Casa Museu del Pintor José Segrelles d'Albaida (www.josegrelles.com) entre altres motius, per la seua dilata trajectòria, més de 70 anys oberta al públic per a mostrar la major col•lecció antològica de l'il•lustrador universal José Segrelles, així com per l'ampli programa d'activitats exercit amb motiu del 125 aniversari del naixement del Pintor d'Albaida en la que s'han involucrat nombroses entitats de la Vall d'Albaida, com el propi IEVA, Caixa d'Estalvis d'Ontinyent, compositors, músics i altres artistes, en resposta a la invitació que en el seu dia se'ls va fer des d'esta Casa Museu.
El Premi Fer Comarca, que consta d'una escultura realitzada per Pep Sanjuan, se'ls entregà als representants de la Casa Museu José Segrelles, en el sopar anual de l'IEVA celebrat la nit del divendres dia 25 de febrer en el restaurant El Pansat d'Albaida.
Obert ajustant-se a la concepció dels museus del segle XIX i dels museus de les acadèmies de Belles Arts, és a dir, com a contenidor d'obres rellevants per a l'artista per la seua qualitat o pel motiu plasmat, respectant prou la cronologia biogràfica, a partir del cinquanta aniversari de la seua fundació, l'any 1993, es va decidir muntar i exposar el seu fons, sobretot la col•lecció d'esbossos i cartells realitzats per Segrelles entre la dècada dels anys vint i seixanta. A falta d'un espai expositiu adjunt al Museu, ni la possibilitat d'ampliar este, però amb la intenció a més de projectar la seua obra i la seua figura artística fora de la Casa Museu d'Albaida, es va portar l'exposició, amb un centenar d'obres, al Museu de la Ciutat de València per a continuar la seua itinerància per les principals capitals de les comarques valencianes, amb escapades a la Sala Eloy Gonzalo de Madrid, i l'ampla Sala que Caixa Madrid manté oberta en la Plaça de Catalunya de Barcelona, on va sorgir precisament l'exposició antològica més àmplia i important de l'obra de Segrelles, muntada en l'ampliació del Museu del Futbol Club Barcelona, -club del què Segrelles va ser cartelista oficial i soci número setanta-cinc-. Exposada l'any 1999, amb motiu del centenari de la fundació del club blau grana, la direcció del Barca conjuntament amb la direcció de la Casa Museu del Pintor Segrelles d'Albaida, del que procedia la major part de ho obra, van decidir ampliar a sis mesos, els dos mesos inicialment previstos, arribant-se a comptar en eixe temps prop del milió de visitants.
Una altra de les activitats iniciades en este mateix sentit, amb el propòsit de mantindre viva l'obra de José Segrelles, i sense deixar de promocionar la Casa Museu des d'Albaida, són les publicacions d'estudis a càrrec de Joan Josep Soler Navarro, edicions monogràfiques que edita o coedita des de l'any 1995, arreplegant l'esmentada obra cartelísta, la catalogació de la Casa Museu o l'obra realitzada per Segrelles entre els anys 1927 i 1935 per a la revista anglesa The Illustrated London News i altres revistes estrangeres, llibre editat per l'IEVA en l'any 2010 amb el pròleg de John Howe.
La Casa Museu del Pintor José Segrelles, dissenyada, alçada i oberta pel propi artista junt amb sa casa natal, l'any 1943, pertany a la poca iniciativa privada, -entenga's individual o institucional de gestió privada-, de les dècades dels anys trenta i quaranta en què també es van obrir El Museu del Carme, de ciències naturals, col•lecció que van iniciar l'any 1952 els monjos de l'Ordre Carmelita per a ús científic de la comunitat i que es va obrir al públic una dècada més tard.
Per tant, la Casa Museu del Pintor José Segrelles, a Albaida, com a museu degà en el Vall d'Albaida, és exemple de la possible supervivència dels museus locals, que no localistes, monogràfics d'artesania o etnogràfics, -sorgits en la dècada dels anys huitanta- enfront de l'estancament dels museus arqueològics i generals, seguint la tendència de la demanda en l'actualitat cap a la segmentació dels productes culturals.

Finalment, cal assenyalar algunes de les activitats dutes a terme durant l'any 2010, sorgides i coordinades des de la Casa Museu del Pintor Segrelles d'Albaida.

PRESENTACIÓ DEL CALENDARI FESTIU I GASTRONÒMIC DE L'IEVA AL NOVEMBRE DEL 2009 a càrrec de l'antropòleg SERGI GÓMEZ SOLER.

EXPOSICIÓ DEL PRIMER CARTELL DE LES FALLES DE VALÈNCIA i altres cartells de temàtica valenciana en el MUSEU SEGRELLES.

L'IEVA VA EDITAR EL LLIBRE JOSÉ SEGRELLES IL•LUSTRADOR UNIVERSAL, DEL QUE ÉS AUTOR JOAN JOSEP SOLER NAVARRO, PROLOGAT PER JOHN HOWE, IL•LUSTRADOR DEL SR. dels ANELLS i L'HOBBIT.

EXPOSICIONS COMMEMORATIVES EN L'INSTITUT D'ESO JOSÉ SEGRELLES D'ALBAIDA, i Magistral Conferència per BERNARDO MONTAGUD PIERA, Doctor en Historia de l'Art i Membre de las Real Academia de Belles Arts de Sant Carles de València.

ACTE INSTITUCIONAL COMMEMORATIU DE L'ANY SEGRELLES EN L'AJUNTAMENT D'ALBAIDA.


PRESENTACIÓ A ALBAIDA DEL LLIBRE JOSÉ SEGRELLES UNIVERSAL en el marc de LA FESTA DE LA ROSA ORGANITZADA pel PSPV-PSOE.

SEGRELLES EN L'EXPOSICIÓ UNIVERSAL DE XANGAI, EN L'ESTAND DEL CONSELL INTERNACIONAL DE MUSEUS.

EXPOSICIÓ DEL REALISME DE BLASCO IBÁÑEZ I SEGRELLES. Museu Segrelles.

LES MIL i UNA NITS DE SEGRELLES EN el CENTRE CULTURAL DE CAIXA ONTINYENT.

EXPOSICIÓ dels SET PECATS CAPITALS DE SEGRELLES EN TERRACOTES DE REME TOMÁS en el MUSEU SEGRELLES.

MÚSICA per a SEGRELLES de la mà de jóvens creadors i intèrprets com Ramón García Soler, J. Rafael Albert, Juliol Escrich, Joan Soler, Pablo Soler, Xavier Mompó, Pep Soler, Romuald Gassó i Jordi Isard.

ELS CARTELLS EMBLEMÀTICS DEL BARÇA MUSEU SEGRELLES. Segrelles 25 Aniversari del F.C. Barcelona, Rei Padilla 50 Aniversari, Joan Miró 75 Aniversari, i Antoni Tàpies per al Centenari.

ESTAN PREVISTES PER A FINALS DE L'ANY 2011, EN EL CENTRE DEL CARME DE VALÈNCIA, L'EXPOSICIÓ COL•LECTIVA, L'ART FANTÀSTIC ESPANYOL.

AIXÍ COM EN EL MuVIM, MUSEU VALENCIÀ DE LA IL•LUSTRACIÓ i LA MODENIDAD DE VALÈNCIA, AMB L'EXPOSICIÓ DE HO OBRA GRÀFICA DE SEGRELLES.


<>

Entradas populares de este blog

EN PEU DE FESTA Cartells de les Falles d'Alcoi i València.

SEGRELLES EN LA IXª EXPOSICIÓN DE LA LLUM DE LES IMATGES "CAMINS D'ART"

D. QUIJOTE ILUSTRADO POR J. SEGRELLES